Het gehele pand is recentelijk geheel gerenoveerd en is van alle moderne gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, een goed geoutilleerde keuken en een prachtige badkamer.
In de Morvan vindt u prachtige en afwisselende natuur, maar ook leuke dorpjes en steden zijn onder handbereik. Als u van natuur, cultuur, rust en sportieve activiteiten houdt, dan zult u zich hier zomers zeker thuisvoelen. Ook in de andere jaargetijden heeft het gebied u veel te bieden, bijvoorbeeld voor wijnliefhebbers de wijnfeesten in oktober en voor wintersporters in december, januari en februari.

Roussillon en Morvan is een echt morvandees dorpje met een dorsplein waaraan de kerk, de mairie en de auberge zijn gevestigd. Het dorp is onderdeel van de Morvan, een indrukwekkend en zeer afwisselend berg- en heuvellandschap, met hoogtes tot 902 meter. Het heeft sinds 1970 de formele status van 'Parc Naturel Régional'.

De Morvan bestaat uit bossen en wouden, heuvels, singels en wallen. Maar u vindt er ook hoge bergtoppen van ruw graniet, woeste rivieren, prachtige meren en een fantastische wildstand. In de streek ontspringt de rivier de Yonne en ook kleinere rivieren hebben er hun startpunt. Vanuit het uitzichtpunt 'Panorama du Calvaire', gelegen bij Château Chinon, heeft u vanaf een hoogte van 600 meter een mooi uitzicht over dit natuurgebied.
De Morvan is in de eerste plaats heel geschikt voor liefhebbers van een doe-vakantie, maar door de centrale ligging in de Bourgogne zijn aangrenzende gebieden binnen handbereik voor leuke dagtochten. Erg aan te raden is bijvoorbeeld een tocht langs de kastelen van de Loire, of een uitstapje naar fraaie en oude steden als Autun, Avallon en Beaune.
Er zijn ook geweldige mooie dorpjes in onze omgeving, zoals Semur, Mombard, Glux en Glenne, Saulieu, Lormes. Le Petit Verriere, Sommant en ga zo maar door:
Kent u bijvoorbeeld de verhalen van Astrix en Obelix? Dan is het goed te weten dat het enige dorp dat nooit door de Romeinen is veroverd niet ligt aan de Gallische westkust, maar een kwartier van Roussillon: Bribacte. Een bezoek aan dit archeoligische museum is absoluut de moeite waard.

Bourgogne: rijkdom...
Historisch, cultureel, gastronomisch en economisch gezien is het de rijkste provincie van Frankrijk. Al in de middeleeuwen brachten veeteelt, wijn-, bos- en landbouw veel geld in het laatje dat besteed werd aan het vergroten van de macht en het leefcomfort van de hertogen van het Bourgondië. Van generatie op generatie hadden die flink meer in de wijn te brokkelen dan menig Franse koning.

Palais des Ducs in Dijon
Bezoek het Palais des Ducs of het Hôtel-Dieu in Beaune. Ook de kerk deelde mee in de welvaart en liet abdijen en pelgrimskerken verrijzen, met pronkstukken in Cluny, Vézelay, Fontenay en opnieuw Dijon.
Bourgondische vakanties zijn cultureel getint, maar ook puur groen van kleur.

Kastelen en kerken...
Naast soldaten werden ook ambachtslieden aan het werk gezet, met prachtige kastelen en andere bouwwerken als resultaat. Edelsmeden, tapijtwevers schilders en beeldhouwers leverden meesterwerken, die wij nu kunnen bewonderen.

De stad Autun ligt tegen beboste heuvels en kijkt uit over het dal van de Arroux. De kathedraal, de museumcollecties en de overblijfselen uit de Romeinse tijd getuigen van het indrukwekkende verleden van de stad. Dankzij de bossen rond de stad, zoals het Forêt des Battées en het beukenbos Forêt de Planoise is Autun bekend om zijn meubelindustrie.
Beaune ligt in het hart van de Bourgondische wijngaarden. Het is niet alleen een vermaarde wijnstad, maar ook een beroemde kunststad. Het Hotel-Dieu, de musea, de Église Notre-Dame, de stadswallen met in hun bastions prachtige wijnkelders, de tuinen en de oude huizen vormen een schitterend geheel en maken Beaune tot een van de mooiste plekken in de Bourgogne.
Abbaye de Fontenay, de oudste nog bestaande cistercienzer nederzetting in Frankrijk.
Alise Ste. Reine (ofwel Alesia), hier won Caesar in 52 voor Christus na 6 weken strijd van de Gallische leider Vercingetorix.
Avallon, diverse oorlogen vonden plaats in en rond deze oude vestingstad.
Vezelay, De Basilique Ste. Madeleine
Andere grote steden in de regio: Dijon, Cluny, Nevers en Macon.

Huisdier

We vinden het prima als uw huisdier ook meekomt!